רשימת הציוד בכל המסעדות הרבות הפזורות ברחבי הארץ, באלפי בתי הקפה וגם בחברות אשר מציעות שירותי קייטרינג היא ארוכה מאוד: מציוד מטבח שבעזרתו מכינים את האוכל, דרך סוגי צלחות שונים להגשתן של שלל המנות שבתפריט, הכוסות שאליהם נמזגים המשקאות, הסכינים, המזלגות, הכפות והכפיות שבעזרתם הסועדים אוכלים את מה שהכנתם עבורם, ועוד ועוד.
עוד פריט, שלעתים נדחק אל מחוץ לתשומת הלב של בעלי העסק, וזאת למרות שחשיבותו רבה לא פחות משל כל הפריטים הנ"ל, הוא כלי ההגשה – אותם כלים המשמשים להגשת המאכלים אל השולחן.
אילו כלי הגשה כדאי שיהיו בכל מסעדה ובית קפה?
ישנם סוגים שונים של כלי הגשה ובפרט כדאי להצטייד במגשים, קערות בגדלים שונים, קנקנים גדולים (קראפים) להגשת מים אל מרכז השולחן, קעריות קטנות (למשל לטובת המטבלים והממרחים שמגיעים עם הלחם) ועוד כלים בהתאם לתפריט הספציפי שלכם ולדרכים הטובות ביותר להגיש כל מנה.
על מה חשוב להקפיד כשבוחרים את כלי ההגשה?
כשבוחרים כלי הגשה חשוב מאוד לוודא שהכלי מחמיא למה שמוגש בעזרתו. אמנם חז"ל המליצו לנו לא להסתכל בקנקן אלא במה שיש בו, וברוב המקרים חכמינו זיכרונם לברכה אכן צדקו בדבריהם, אולם כשאנחנו מגיעים למסעדה או לבית קפה אנחנו מצפים לחוויה שהיא מעבר ל"רק" אוכל משביע וטעים, ועל כן נדרשת סינרגיה בין כלי ההגשה לבין המאכלים המוגשים בהם.
דגש חשוב נוסף בבחירתם של הכלים המשמשים להגשת המזונות הוא פרקטיות: אין טעם לבחור קערה יפהפייה להגשת הטחינה למשל, אם לאורחי העסק יהיה קשה להוציא אותה מהקערה ולמרוח אותה על הלחם.
האם חובה להקפיד על אחידות?
בחירת פריטים אחרים למסעדה – ובפרט הצלחות והסכו"ם – מחייבת אחידות רבה יחסית, וזאת כדי ליצור רושם טוב בעיני הלקוחות ולתת להם את התחושה שחשבתם על כל פרט ופרט ושאתם מכבדים אותם. בחירת כלי הגשה מאפשרת גמישות רבה יותר, שכן ממילא מדובר בפריטים בודדים. כדאי כן לבחור כלים שמשתלבים עם העיצוב של המסעדה ועם המראה של הצלחות והכוסות, אבל אפשר גם קצת "להתפרע" ולהוסיף צבע ועניין לכל שולחן. עוד המלצה היא לבחור כלים איכותיים ועמידים שישרתו אתכם במשך שנים רבות גם בשימוש אינטנסיבי.